Maria Rosander

JAG ÄLSKAR ATT BLI ÖVERRASKAD

Jag är vaken. Nästan vaken i alla fall. Det blev en sen kväll i går. Så gott som sen natt faktiskt, då jag till slut lade mitt huvud mot den vita kudden och med ett leende på läpparna föll i djup sömn. Med en blick som ännu blinkar ovant mot ljuset i köket, i flanellpyjamas och med väl använda ulltofflor på fötterna tillreder jag mitt kaffe. Starkt. Väldigt starkt. Jag slår mig ned vid köksbordet och slår upp tidningen. Ett leende sprider sig på mina läppar då jag bläddrar igenom lokaldelen. Orden når mitt medvetande och en varm känsla sprider sig i kroppen. Jag läser om Guide Michelin utmärkelserna. Min restaurang finns där. Gårdagens upplevelse. Nu är jag vaken.

Mina tankar vandrar tillbaka till föregående kvälls upplevelse. Eller upplevelser. Det var en kväll fylld av känsla. Omtumlande, fantastisk och härlig. Jag blev överraskad. Jag älskar att bli överraskad. Klockan nitton noll noll kliver jag in genom entrén och möts av ljus och värme. Jag stänger dörren ordentligt om mig i hopp om att stänga vätan och kylan ute. Brrr! Mitt sällskap och jag välkomnas, får våra fuktiga ytterkläder ombesörjda, och visas till vårt alldeles egna bord i den redan fullsatta lokalen. Det råder en hög stämning på mild ljudnivå. Harmoni. Jag låter blicken vila på menyn samtidigt som vi bestämmer omfånget på kvällens middag. Jag ler. Jag vill uppleva allt! Dock enas vi om sex rätter.

Med förälskelse i blicken presenterar personalen rätt för rätt och serverar upplevelsen på min tallrik. Jag förundras och häpnas över alla smaker och dofter. De vitt skilda smakerna som så harmoniskt möts i gemenskap. Vi njuter. Sakta. Pratar om livet, lusten och kärleken. Kärleken till maten. Just då har vi det bäst på jorden. Vi äter med vördnad och väljer orden med respekt. Var anrättning överraskar och får mig, den ordviga vokabulären, att tappa andan och uttrycken för en sekund. Vi njuter, andas och letar efter orden till upplevelsen. Låt den aldrig ta slut. Upplevelsen. Kvällen blir lång. Vi njuter allt vi kan och hinner berätta våra livs historier, sammanvävda med sött, salt, rökigt, milt, starkt och krispigt på tungan. Faktum är att vi stänger lokalen. Om än ofrivilligt och omtumlade lämnar vi värmen och den passionerade personalen. Stumma av hänförelse efter timmar av njutning. Jag älskar att bli överraskad.

vollmers-restaurang-i-malmo-galleri-dubbel4

Nu är jag vaken. Det starka kaffet har jagat gruset ur sinnet och blicken. Ännu en gång läser jag orden. Jag ler och sänder en tanke av tacksamhet till restaurangen på Gamla Väster. Tack för att ni skänkt mig en av de bästa matupplevelserna någonsin. Tack. Jag sänder också en tanke till min vän. Tack för att du delade en av de bästa matupplevelserna någonsin med mig. Tack.

vollmers_ii_502f651addf2b3372a002654

 

PLATS
Vollmers

KÖK
Skandinavisk gastronomi

VAR
Tegelgårdsgatan 5
211 33 Malmö

KONTAKT
+46 40 – 57 97 50
info@vollmers.nu
http://vollmers.nu

ÖPPETIDER
Mån–Tors från 18.00
Fre & Lör från 17.30

 

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s