C/O Home

SEEING IS BELIEVING

I dagens interaktiva värld översköljs vi av så många snygga, bearbetade och stylade bilder på inredning. På Instagram och Twitter kan man följa både privatpersoner, bloggare samt företag och under vissa bilder kan man hitta hashtaggen #nofilter, vilket betyder att bilden i fråga inte har blivit redigerad på något sätt utan att verkligheten är precis så bra som den ser ut. Hashtaggar används för att man ska kunna söka på dem för att få fram alla inlägg som gjorts under ett och samma ämne, vilket innebär att man kan söka på #nofilter och få fram alla som taggat sina bilder med den frasen. I det flöde man då får fram finns det en enorm överrepresentation av vackra soluppgångar och solnedgångar men också utsiktsvyer och en och annan maträtt eller solbränna. De senare oftast ironiska och inte alls den oredigerade, men trots allt vackra, verklighet som visas på merparten av bilderna. Det som är slående är dock att det uteslutande är privatpersoner som taggar sina bilder med frasen #nofilter. Vi hoppas och tror dock att det inte ska dröja så länge innan vi får se hashtaggen #nofilter även på inredningsbloggares och diverse inrednings- samt homestylingföretags Instagram- och Twitterkonton. Än så länge är det således säkerligen både redigerade och/eller stylade bilder man hittar på inredning och möbler samt DIY-projekt av alla de slag. Man ser dock ofta att inredningsvärlden influeras av trender inom mode och skönhet och ett klipp som delas oerhört mycket på sociala medier just nu är den amerikanska singer-songwritern Colbie Caillat och hennes nya singel Try. Colbie tröttnade på att bli photoshoppad och i videon får man se henne samt andra kvinnor och tjejer i olika åldrar som till en början är uppsminkade och stylade men som, ju längre låten går, blir mer och mer naturliga och till sist visar upp sig helt osminkade. En vacker video som porträtterar vackra kvinnor både före och efter avsminkning (du hittar den på YouTube, sök på Colbie Caillat). Kanske får vi så småningom se mer naturliga bilder också i inredningsvärlden, vem vet?

Vi säger absolut inte att man ska låta bli att styla och redigera inredningsbilder men kanske skulle vi i blogg, Twitter och Instagram-flöden må bra av lite #nofilter ibland. Så att man lär sig att se skillnad på vackert och vackert och därmed också kunna uppskatta båda.

Det allra bästa är ju såklart att se saker och ting med sina egna ögon. Vi vet hur svårt det kan vara att med hjälp av bilder fantisera fram en inredning och lånar därför gärna ut våra möbler eller inredningsdetaljer om man är osäker på hur de skulle passa in hemma. Vi har precis packat upp två nya lampor från Northern Lighting och inser att bilderna inte överensstämmer med verkligheten. Lamporna är så oerhört mycket vackrare när man får se dem på riktigt och vi har gått och blivit lite nykära. Upplevs med fördel på plats. Kanske blir ni lika förtjusta som vi och vill låna hem Acorn eller Bake me a cake, som för övrigt har en alldeles speciell historia, men det får vi ta en annan gång.

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s