C/O Home

DIFFERENT STYLING – SAME APPROACH

De senaste två veckorna har delar av Care of Home-teamet befunnit sig på annan ort, närmare bestämt på ön Gozo, som tillhör Malta, strax söder om Sicilien och öster om Tunisien i Medelhavets nedre delar.

I en generell jämförelse med Sverige finns det såklart många olikheter men också många likheter, det beror nästan bara på vilka glasögon man tar på sig. Kikar man mer specifikt på vårt favoritområde och skillnaderna inredningsmässigt så hittar man dem framförallt i ytskikt och belysning. Stilar kan ju variera även i Sverige men i nyproduktion hittar man nästan uteslutande någon form av trägolv medan man i varmare länder ser mycket mer klinkers genomgående. Gällande belysning så kan vi nordbor inte riktigt få nog av det då vi under större delen av året spenderar nästan all hemmatid innan eller efter solens upp- respektive nedgång. Vi gillar också ljuskällor med ett varmt ljus och väljer bort lysrörens kalla ljus när vi kan. Tvärtom mot vad medelhavsborna gör då belysningen oftare består av ett kallare, blåaktigt ljus som mäter upp emot 5 000 Kelvin (enheten för ljusets temperatur eller färg). Jämför med en traditionell glödlampa på 2 700 Kelvin eller ett stearinljus på 2 000 Kelvin där ljuset har varmare gula toner.

Om man skulle göra en amatöranalys på inredningsval så kanske det är så att klimatet påverkar oss mer än vi tror. Sol och värme utomhus gör att man vill bygga en svalare och färgmässigt kallare känsla inomhus för att göra hemmet till en skön plats för avkoppling. Tvärtom gör mörker och kyla att man inreder varmt och ljust för att skapa den värme som saknas utomhus. Klimatet skiljer men utgångspunkten för själva inredandet är densamma, nämligen att vi inreder vårt hem för att umgås, koppla av och njuta.

Kunde inte låta bli att ta lite bilder på en pågående home-styling och konstatera att det finns en sak som är exakt densamma. Röran och kaoset som uppstår under arbetets gång är förmodligen universellt, oavsett vilka glasögon man har på sig.

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s