C/O Home

INREDNINGSLINGO – FLÖDEN OCH STIGAR

Idag kastar vi oss över ett nytt inredningsförslag och inledningsfasen är alltid lika spännande. Vid en uppstart har man nämligen ingen aning om hur det färdiga resultatet kommer att se ut. Vi brukar alltid komma med minst tre förslag och oftast blir de en grund att utgå ifrån. Resan mot det färdiginredda resultatet tar olika vägar och tillsammans med våra kunder skapar vi sedan ett hem som alla ska trivas i och känna sig nöjda med. En stor del av starten på ett projekt består av att samla information om boendet samt känna av och tyda kundens stil och känslan man vill ha i sitt hem. Det är en utmaning men också bland det roligaste i ett projekt, förutom då att få se det färdiga resultatet. I alla hem finns det någon form av röd tråd att följa och en känsla som går att plocka upp relativt enkelt, även om kunderna i princip alltid hävdar motsatsen.

Det är sällan man startar på noll men i dagens projekt finns knappt något att gå på förutom en ritning på det nya boendet. Kunden bor just nu i en möblerad hyreslägenhet och har inga egna möbler att utgå ifrån. Det som finns är ett par mattor från föräldrarna och lite bilder på ett tidigare boende i ett annat land. Kan det bli mer spännande? Att få chansen att vara med och skapa ett nytt boende utifrån några mattor och lite bilder är, förutom en fantastiskt rolig utmaning, naturligtvis också ett hedersuppdrag med ansvar. Ibland känner man sig lite extra lycklig över att få jobba med inredning helt enkelt.

När vi nu sitter med en ritning och startar upp med att fundera över möbleringen i rummet kan vi ju ändå dela med oss av några generella tips att tänka på för er som gärna vill förändra hemma.

DSC_0161

Bland det första man kan titta på är vilka flöden som finns i rummet. Hur rör man sig i rummet och vilka ’stigar’ trampar man upp i vardagen? (Om rummet hade varit en park, var hade det bildats små genvägar bland de redan anlagda gångarna?) Ibland kan man skapa en annorlunda dynamik i ett rum genom att bryta ett sådant flöde men oftast bör man beakta de ytor man måste kunna passera och helt enkelt möblera mellan dessa. Däremot säger vi inte att man bör ställa alla möbler längs väggarna, det bästa är kanske helt enkelt att ställa det stora möblemanget mitt i rummet och hålla passerytorna längs väggarna i stället. Nästa steg när man funderar över möblering är att skapa rum i rummet genom att gränsa av eller rama in olika miljöer. Men det kan vi ta nästa gång, nu är det dags att finna nya stigar i ett nytt projekt.

33-of-365-Desired-line-design-principle

 

DSC_0166

 

Brasiliapaths

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s