C/O Home

MED RYNKBANDSKROKAR I FICKAN OCH EN SKRUVDRAGARE I HANDVÄSKAN

Det finns ingen dag som är den andra lik. Det enda som går som en röd tråd i vår verksamhet är att vi bär möbler nästan varje dag. (Och man blir starkare om någon undrar). Inga projekt är för galna för oss och en resa till vänner och familj i Stockholm eller Örebro innehåller numera alltid en leverans eller ett kundbesök. Det finns många småföretagare som har suddat ut gränserna mellan arbetsliv och privatliv men har alla lika roligt som vi? För en som har svårt att göra något utan att planera i förväg har det varit en lärorik resa men det finns en fantastiskt stark positiv kraft i en verksamhet som hela tiden ställer nya frågor och presenterar nya utmaningar.

Under min aktiva tid som tävlingsidrottare kretsade allt kring att försöka hitta utmaningar och positiv energi i vardagens träningslunk eftersom de stora tävlingarna och ’kickarna’ är så få i relation till all den tid man lägger ner på träning. Det är ganska enkelt, gillar man inte att träna och att prestera sitt bästa under träning kommer man inte heller att kunna prestera som bäst när det gäller. Det man gör på träning är basen för det man kan göra i en tävlingssituation – tränar du bra, tävlar du bra. Som lagidrottare så är det dessutom så att det man gör på träning påverkar de andra i laget. Presterar man på sin, för stunden, bästa nivå hjälper man också de andra i laget att prestera på samma höga nivå eller ännu bättre. Att gå på halvfart förstör dubbelt – den egna prestationen blir lidande och dessutom hjälper man heller inte lagkamraterna att nå sin bästa prestation.

Detta går att översätta direkt på de flestas arbetsvardag där tempot ofta varierar. Skarpa lägen avlöser lugnare situationer där man får tillfälle att planera, utföra och utvärdera sina uppgifter utan att det finns ett yttre krav på prestation mer än att man gör sitt bästa. För att lyckas måste man också få misslyckas ibland och få en ny chans att göra rätt. För att lyckas som grupp måste det dessutom finnas en tillåtande kultur och en gemensam vilja att alltid prestera sitt bästa.

I vår verksamhet existerar dock knappt en arbetsvardag i den meningen att liknande uppgifter återkommer och att man hela tiden får nya chanser att göra samma sak fast lite bättre. Ingen dag är den andra lik och jag har börjat förstå att det är just det som är vår arbetsvardag. Man måste gilla nya utmaningar och att lära in snabbt eller under tiden man presterar eftersom det är det som är den röda tråden för oss. Jag har upptäckt att jag gillar det. Det är spännande att starta upp en ny vecka och inte riktigt veta vilka nya situationer man kommer att stå inför. Kommer jag att behöva packa ner en av svärfar lånad skruvdragare i handväskan och ta med mig på tunnelbanan för att skruva på ett underrede hos en kund? Kommer jag att hitta kvarglömda rynkbandskrokar i fickan när jag letar pappersnäsdukar till små smutsiga fingrar på lekplatsen? Kommer jag att få chansen att prata inredning med någon ny kund som håller på att renovera eller göra om hemma? Kommer jag att få packa upp den där efterlängtade fåtöljen och få se den passa perfekt in hemma i någons vardagsrum?

Att leva med ett kreativt arbete som utmanar med skarpa lägen varje dag är oerhört spännande och roligt. Att dessutom få vara en del av ett team som hjälper varandra och som bara ger mer positiv energi ju högre kraven blir är grymt utvecklande. Det är sällan vi får tillfälle att ”träna” tillsammans men det finns en tillåtande kultur och vi har en gemensam vilja att alltid göra vårt bästa. Det är viktigt när vardagen varierar, förutsättningar förändras och man aldrig riktigt vet vilka utmaningar man kommer att ställas inför. Det enda vi kan vara absolut säkra på när en ny vecka startar är att vi kommer att få bära möbler. Och att vi alla blir starkare.

Om du vill hänga med oss i vår svängiga vardag rekommenderar vi vårt Instagram-konto, @cohomemalmo eller vår Facebook-sida, C/O Home Malmö.

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s