C/O Home

DRÖMMEN ATT FÅ INREDA EN FUNKISDRÖM

Inom bara någon dag kommer Våningen & Villan ut med 16 helt nyrenoverade och helt fantastiska Funkislägenheter på Brobygatan 8 i Malmö. C/O Home fick äran att inreda fyra av lägenheterna inför kommande försäljning. Här kommer våra tankar inför jobbet och en del härliga bilder från resultatet. Intresserad av att köpa en av lägenheterna? Håll utkik på vaningen.se!

Tänk att få kliva in i en fastighet i Nobelkvarteren med nycklarna till inte bara en utan till fyra av husets nyrenoverade lägenheter. Fyra olika lägenheter som vi vill ska spegla fyra olika personligheter, behov och framför allt möjligheter.

Vi börjar i en etta på dryga 30 kvadrat. Här tänkte vi oss studenten i sin första egna lägenhet. Sovrum, kök, matplats, arbetsrum och vardagsrum, allt ska få plats och det gör det. Vardagsrumsdelen avgränsas med en matta och får en chaise longue till soffa, en plats för avkoppling och samtidigt många sittplatser när det kanske vankas umgänge och fest. Vi väljer ett köksbord tillräckligt stort för att fungera som skrivbord och bekväma stolar till det för en lång middag eller arbete.

Om vi tar trapporna längst upp i huset hamnar vi i etagelägenheten, lagom stor för både en, två och tre. Ett socialt nedre plan med kök, matplats med massor av ljus i burspråket och soffa för skönt häng. Vad händer när vi tar spiraltrappan upp? Bland snedtak vinklar och vrår gör vi det lite mer privat. Vi möts av en kreativ hörna med arbetsplats och härligt ljus från takfönstren följt av en hörna för avkoppling där man kan sjunka ner i en chaise longue för en stund med en bok eller bara vara. Detta får bli länken bort till sovrummet som vi gömt i en alkov med fönster mot innergården.

3:an fick arbetsnamnet ”familjens lägenhet”. Rymd och ljus med plats för alla stora stökiga middagar och lek på rummet med en egen dörr att stänga om sig.

Sist men inte minst får ni följa med till lägenheten där vi matchat funkisstilen på huset fullt ut. Vissa kan nog tycka att här verkar det som om tiden stått stilla medan någon annan kanske tycker att han är ju rätt så modern, retro och funkis i ett. En 2,5:a med oändliga möjligheter. Vi valde att disponera dem så att vi gjorde ett rejält vardagsrum där halvan blev ett matrum men varför inte göra ett litet bibliotek här kombinerat med arbetsrum eller varför inte en liten ateljé. Vad vet vi?

Vad vi vet är att i de här lägenheterna andas karaktär och möjligheter och det är bara fantasin som sätter gränser. Fundera på vad som är funktion för dig och vad du behöver så ska du se att så sakteligen kommer idéerna krypande.

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s