Lauritz.com

SMYCKEN OCH VINTAGE

Smycken och vintageföremål har fått ett rejält uppsving under de senaste åren, särskilt hos auktionsföretagen som idag tävlar om att få visa de bästa och mest eftertraktade föremålen på marknaden. Det finns många anledningar till varför dessa föremål har fått ett sådant intresse, en av dem är nostalgi, en annan handlar om generationsskifte. I takt med att fler personer ur generationen som lämnar över har haft möjlighet att skaffa sig vackra märkeskläder utan att behöva slita på dem, finns det naturligtvis en stor mängd vackra och värdefulla föremål i garderoberna som enbart väntar på att omsättas i resor och annat. Samtidigt har unga människor genom internet fått ett verktyg att jämföra priser, minska avstånden till affären och lägger gärna tid på att shoppa virtuellt, som hos oss på Lauritz.com. Just nu pågår ett särskilt vintagetema hos oss och du kan enkelt ögna igenom och förstå vilka föremål som säljer just idag.

Vill du anmäla dig till eventet som går av stapeln på tisdag den 25 mars mellan kl. 18-20 och i våra lokaler på Baltzarsgatan 6 i Malmö gör du det enkelt här. Anmälan bör vara inne senast den 23 mars.

Länk till anmälan

Länk till temaauktion Smycken & Vintage

När det handlar om kläder, väskor och smycken bör vintageföremål inte bära spår av nötning annat än då de vittnar om ömsint behandling under sin användningstid. Man kan säga att det är viktigt att skilja mellan bruksföremål som resväskor eller kläder. En resväska från Louis Vuitton från tidigt 1900-tal vittnar, till skillnad från en klänning från de stora modehusen som t.ex. Dior eller YSL, om en luxuös livsstil genom sin patina. Textilierna skall kunna användas till fest och får av den anledningen inte se använda ut, däremot bör de ha en tidstypisk prägel som skiljer dem från de kläder vi kan handla i butik idag.

Här nedan kommer ett urval av de föremål vi kommer att visa under temaauktionen som vi har mellan den 19 – 26 mars.

Lanvin, 1980-tal

3348168

Länk till auktionen

Cocktailring

3335188

Länk till auktionen

Christian Diors eftertraktade Clutch

3344979

Länk till auktionen

Solglasögon från 1970-talet, Ray-Ban i originaletui

3348196

Länk till auktionen

den självklara weekendbagen ‘Keepall’ från Louis Vuitton

3329773

Länk till auktionen

och så damarmbandsuret alla vill ha; Rolex Ladies Oyster Perpetual

3323760

Länk till auktionen

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s