Lauritz.com

Glasberg – inte enbart en nackdel

Idag kan man verkligen göra fynd på auktion, särskilt om man har självförtroende nog att lita på sin egen intuition och gå emot strömmen. Jag säger bara Glas, jag repeterar ordet glas… Till skillnad från många andra mäklande branscher kan vi på auktionshusen få lov att ge insidertips och just nu kan jag med stolthet och en liten lätt darrning på läppen presentera ett fantastiskt utbud av svenska glasformgivare. Vad sägs om Kjell Engman, Bertil Vallien, Ulrika Hydman-Vallien, Ludwig Löfgren, Ingegerd Råman, Martin Ryttkönen, eller Karl Lagerfelds glasservis för Orrefors exempelvis. När priserna sjunker innebär det naturligtvis inte att kvaliteten sjunker. Värdesänkningar kan bero på så många andra faktorer, som exempelvis trender eller generationsskiften. Dessa efemära uttryck går att prata länge om, men en sak är säker – litar du på ditt eget omdöme, din egen smak och lyssnar på din plånbok så kan du idag komma över både limiterade och unika föremål för några hundra kronor och uppåt.

Ibland kan det alltså vara extra lönsamt och spännande att ägna ett par minuter av sin tid på saker som man inte trodde man behövde. Kosta och Orrefors glasbruk har haft en lång tradition av mycket kompetenta män och kvinnor som tillsammans skapat ett rykte för Sverige som en stor designnation. Summan av denna långa länk av kunskap, känsla, teknik och innovation kan vi se i glasformgivningen under brukens sista år. Formgivningen är ett som ett uttryck för stoltheten och glädjen i att få och kunna uttrycka sig självständigt, en god svensk tradition i glasform.

En viktig poäng med auktionsbranschen är att du enkelt kan komma över och komplettera serviser som utgått ur produktion sedan länge. Kanske du känner att det är dags att byta ut och förnya ditt köksskåp, kanske även göra ett inköp för framtida bröllopsgåvor eller skaffa dig en uppsättning udda porslin eller glas?

I dagens blogg visar jag veckans skörd av underbart glas, inte dyrare än att du kan stuva undan dem eller byta ut dem efter humör. För vem längtar inte efter litet extra vitaminer, humor och färg just nu, när vintern breder sina färglösa vingar över oss.

Bertil Vallien för Kosta Boda, skulptur ‘Totem’.

Varunummer: 3267782

3267782 3267782_1

http://www.lauritz.com/sv/auktion/bertil-vallien-foer-kosta-boda-skulptur-totem/i3267782/

Kjell Engman för Kosta Boda, skulptur ‘Amazonas’

Varunummer: 3264677

3264677 3264677_1

http://www.lauritz.com/sv/auktion/kjell-engman-foer-kosta-boda-skulptur-amazonas/i3264677/

Kjell Engman för Kosta Boda, skulptur ‘Dancing man’

Varunummer: 3268081

3268081 3268081_1

http://www.lauritz.com/sv/auktion/kjell-engman-foer-kosta-boda-skulptur-dancing-man/i3268081/

Ingegerd Råman för Orrefors, skål ‘Wishes’

Varunummer: 3269847

3269847 3269847_1

http://www.lauritz.com/sv/auktion/ingegerd-raaman-foer-orrefors-skaal-wishes/i3269847/

Kort presentation om Lauritz.com:

Nätauktionshuset Lauritz.com startades i Danmark år 2000 och har sedan starten funnits på Baltzarsgatan 6 i Malmö. Lauritz.com finns idag i Sverige, Danmark, Belgien och Tyskland med över en miljon köpare och säljare. Vi utgör en kunskapsbaserad länk mellan olika hem och dess olika skeden och skepnader. Med teknikens och logistikens hjälp har avstånden kortats av och föremål kan snabbt byta ägare, något som har öppnat för ett nytt synsätt på antikbranschen. Det enda du behöver är en mobil, dator, ett hem och en idé. Resten tar vi gärna hand om.

Hit är du alltid välkommen för gratis rådgivning och värdering av våra experter. Ta en närmare titt på vad som finns inne för tillfället, via hemsidan eller våra showroom.

För mer information, kontakta oss www.lauritz.com eller 040 – 694 98 21.

För gratis värdering vänligen kontakta oss på http://www.lauritz.com/OnlineValuation/OnlineValuationPage.aspx?LanguageId=3

Varmt välkommen!

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s