Hemma Hos

HEMMAHOS REPORTAGE – Rivieran i Ribershus

Det andas sen och skir funktionalism. Det är måndagmorgon i ett dimgrått december när jag och fotografen Björn styr stegen mot Ribersborgs gräddhylla och designhemmet på Nicoloviusgatan 5B. Nio trappor upp med hiss från markplan väntar ett funkisess med nytänkande inredningsdetaljer vi knappt ens kunnat föreställa oss.

Nicoloviusgatan 5b - 37

Nicoloviusgatan 5b - 38

Här bor Peter; driven, ambitiös och som älskar att förädla och förverkliga. Han har bland annat inrett hotell på Österlen, i Dalarna och ända bort till Kapstaden i Sydafrika. Här vid det vintergröna Ribersborgsfältet har han nu skapat en drömvåning starkt fokuserad på att förädla yteffektiva kvadratmeter med spännande inredningslösningar och att möjliggöra god förvaring.

Nicoloviusgatan 5b - 23

Nicoloviusgatan 5b - 25

Det känns att ägaren är en berest och världsvan man. Det bästa av olika världar har han samlat för att uppnå perfektion, med estetiken i centrum. Att våga bryta mönster och gå mot mörkare kontraster gör att hemmet blir mer uttrycksfullt menar han. Likaså att våga mixa släta intryck med råare detaljer vilket gör att ytskikt och materialval tydligare träder fram. ”Let´s go more into the dark, var inte rädd för att välja mörkare inredningsaccenter”, säger Peter och drar på smilbanden.

Nicoloviusgatan 5b - 09

Björn och jag förundras över den fina känslan och hur läckert det lite lyxiga badrummet i hotellklass kittlar våra sinnen. Det vitmålade betonggolvet i sovrummet, den sinnrika förvaringen och hur världens olika inredningsinfluenser samlats och balanserats på ett näst intill prickfritt sätt. Utanför står Öresund och Västra Hamnens gräddhylla i utsiktssiluetten och högst upp under takåsarna finner man också ett eget balkongliv för både supé och fika. Allt handlar om läget och det gillar vi minsann här!

Nicoloviusgatan 5b - 11

Kalkstensgolv som harmonierar med Marockansk kakel, badrumshandtaget i retrostil och de smarta platsbyggda bokhyllorna. Detaljrikedomen förefaller på något sätt naturligt och det doftar formligen av design och innovation. Tolv år i Paris har satt sina spår för denne västgöte som älskar att kreera och förverkliga och det genomsyrar de så äkta senfunkionalismkvadraten i ett av husen ut mot Limhamnsvägen.

Att sen havet och den kritvita Ribersborgsstranden ligger i stort sett framför våra fötter är grädde på ett redan gott mos. Allt detta kan bli ditt, våningen är till salu och drömmar kommer bli besannade, det är vi säkra på.

Objektet hittar ni här: http://www.vaningen.se/objekt/OBJ13492_1309133479

Vid tangetbordet,

Johan Linde
VD

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s