Fantastisk försäljning

Fantastisk försäljning – Albinsrogatan 5B

Såsom tiden stått stått stilla. Doften av ett sent sextiotal är uppenbar i kvadraten på Borgmästaregården. Ett på många sätt unikt bostadsområde invid grönskande Pildammsparken. Pildammarna som anlades inför Baltiska utställningen 1914 är ett riktigt fint andningshål för Malmöiterna och jag minns ännu de otal antal promenader jag tog som barn just här. De bistra och kalla vintrarna bjöd på skridskoåkning likt Bambi på hal is och vi åkte pulka på Tallriken.

Det är fina minnen som finns starkt bevarade liksom tiden på Annebergsgatan. Själv uppvuxen i området klappar givetvis hjärtat lite extra för just Borgmästaregården och minnena väcks tydligt vid liv när uppdraget att sälja Linneas forna våning. Lisa, dottern och en återkommande kund har förärat mig ett dedikerat exemplar av en av moderns utgivna böcker. Jag känner mig privilegierad och vet att det är just här, i detta trapphus mitt entreprenörskap någonstans startade. Försäljning av frimärksklubbens lotter, jultidningsrundan, ja listan kan bli lång som Lena Andersson en gång sjöng i storsäljaren – ”Säg det med en sång”.

Interiören minner om miljonprogramstiden där Sverige skulle förse befolkningen med bekväma bostäder till följd av riksdagsbeslut år 1965. På Albinsrogatan återfinner vi känslan i ett näst intill orört originalskick med viss modifiering på sjuttiotalet. Den gamla Kalifornia-spisen i sin utmärkta ergonomiska modell fick dock stryka på foten till förmån för en modernare spisvariant någon gång på sjuttiotalet. De mönstrade tapeterna, möblerna och intrycken ger fina toner av sextiotalets glansdagar och en och annan möbler är arvegods från flydda dagar.

Tillåt dig och ta ett par minuter och ögna igenom bilderna. Minns du eller känner du igen ditt Malmö. Kanske mormor bodde på Borgmästaregården eller har du minnen eller vetskap kring området? Hur skolan kom till, Pildamms Livs och Solidar på torget. Det var tider det.

Nu skall lägenheten byta ägare och nya visioner och boendedrömmar och minnen skall skapas. Efter årsskiftet flyttar den nya familjen in. Vem vet kanske behåller de originalinredningen från HSB. Nyfiken får se och höras tala om det i framtiden.

Johan Linde
VD

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s