Fantastisk försäljning

Fantastisk försäljning – Kramersvägen 2A

FINDOFTANDE FEMTIOTAL

Såsom näst intill tagen från H55-utställningen i Helsingborg år 1955 finner vi detta kulturarv från samma tidsepok. Här har tiden fått bero och originaldragen har varsamt bibehållits i tvårummaren på Kramersvägen. De rödteglade husen och bostadsrättsföreningarna med huvudfasader utmed Köpenhamnsvägen och Mariedalsvägen antog alla danska namn och den danska ådran syns tydligt i den våning vi nu fått äran att förmedla. Vi reste med båten till Köpenhamn, turade som det hette och spisade Remoläääääde både till rostbiffen och den friterade Öresundsspättan.

Äkta dansk design inryms också i de ytterst yteffektiva femtiofyra kvadraten. Signerat ljus via snedställt burspråk och med balkongen lutandes ut mot syd, sydväst erbjuds ett prima liv på adressen Kramersvägen 2A. Originalparkett som varsamt slipats och omsorgsfullt mattlackats harmonierar med adekvat takhöjd från originalepoken och den genomgående planlösningen ger vädringsmöjligheter om ännu en fantastisk sommar väntar runt kröner år 2014. Nästa år fyller också Brf Lessö 60 år och det är en pigg och välmående förtidspensionär vid god vigör.

Våningen är alldeles speciell. Danska designmöbler är lite av fetisch hos ägarinnan och med tidigare arbete hos Auktionsbolag har Christine funnit guldklimparna för att skapa ett komplett och välavhängt designhem från sen, sen funktionalism. Parlamporna stod i föräldrahemmet och genom åren har Christine lyckats samla de allra bästa godbitarna både från svenska och danska sidan Öresundsbron.

Innerdörrar i garbon med originaltrycken möter stavparkett i ädlaste bok och pardörrarna med råglas öppnar upp intrycken mot allrummets sydliga

ljus. Köket är en sann dröm för femtiotalsentusiasten, lackade originalfronter från HSB årsmodell 1954 där Perstorpsskivorna från fabriken i Mellanskåne nog kan skvallra om många bakverk och söndagsstekar genom de sextio åren som strax passerat. Picknickservisen vi många minns, glasvaserna från de många småländska glasbruken, här fångar intrycken oss och avsett om detta är en epok du upplevt eller en retro-epok du vill återuppleva.

Those were the days my friend,

Johan Linde

VD

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s