Maria Rosander

Maria Rosander – NamNam

NAMNAM

– Med smak av ingefära, koriander och chili…

01-Facade_nam_nam-e1350035078953

RESTAURANG
NamNam

KÖK
Singaporian streetfood

VAR
Vesterbrogade 39
1620 Köpenhamn

KONTAKT
+45 41 91 98 98
http://restaurantnamnam.dk
info@restaurantnamnam.dk

ÖPPETIDER
Måndag – Torsdag: 17.00-23.30
Fredag – Lördag:     17.00-01.00
Söndag:                     Stängt

 

Lokalen är ljus, modern och stökig. Tankarna går till ett scen ur en amerikansk film, med utryck som streetfood i dialogen. Dock är det inte väggarnas färger eller de överdimensionerade och mycket trendiga lamporna som fångar mitt intresse. Det är dofterna, sorlet och stämningen, som är så fysiskt påtaglig att den i det närmsta går att ta på. Jag låter mig övermannas och omfamnas. Rörligt, härligt och alldeles underbart. I magen kittlar förväntansfulla fjärilar. Den förväntan som alltid infinner sig då jag befinner mig hos vår fantastiska granne på andra sidan sundet. Här är gott att vara.

04-Nam-Nam

Jag slutar aldrig att fascineras över tillgängligheten och den enorma lyxen i att ha Köpenhamn så nära. En av mina favoritplatsen på jorden.  Här finns så mycket energi och så många intryck att fånga och njuta. Mitt sällskap berättar med glittrande blick om de fantastiska anrättningarna på menyn. Så många smaker som vi bör njuta. Jag fångar ögonblicket och sparar det i min minnesbank för fina minnen. Här är gott att vara.

Jag låter mig inspireras. Jag försöker att sortera intrycken som likt en svärm fjärilar fladdrar i mitt medvetande. De flyger hit och dit i färglad skrud och låter sig inte för stunden fångas. Jag kapitulerar och låter mig övermannas. Stannar i ögonblicket och njuter. Här är gott att vara.

Vi njuter. Dofterna som kittlar. Smakerna som lockar och samtalen som pågår tills långt in på natten. Allt medan  det att mörkret sakta sänker sig och bäddar in  staden i neonljus och förväntan. Med smak av ingefära koriander och chili…

MARINAD-SINGAPORE MY WAY

5 msk olivolja (kan med fördel ersättas med jordnötsolja)
1 lime (saften)
1 röd chili
2 tsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta (pressad)
0,5 kruka koriander (endast bladen)
1 krm Himalayasalt

Avlägsna kärnorna från chilin och finhacka. Plocka korianderbladen och hacka dem grovt. Blanda alla ingredienser väl i en liten skål. Och låt  sedan vila 15 min i rumstemperatur. Använd som marinad till skaldjur eller strimlat kött (med fördel fläskkött). Häll över grönsakerna innan du bakar dem i ugnen eller tillsätt mer olja i marinaden och låt den sätta smak på de färska grönsakerna som en spicy dressing. Njut och låt dig förföras av smaker med inspiration från Singapore.

Njut! /Maria

Alla bilder är lånade från http://restaurantnamnam.dk/

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s